Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Advocaat: "mijn missie slaagde"

Dick Advocaat kan zichzelf helemaal niets verwijten. Volgens de bondscoach is hij geslaagd in zijn missie met Oranje door vier van de vijf duels te winnen, maar zat het niet mee door de zege van Zweden op Frankrijk.

"Deze WK-kwalificatie was achteraf gezien al verloren toen ik begon", zegt Advocaat, geciteerd door het ANP. De coach begon toen Oranje slechts zeven punten had na vijf kwalificatieduels. Advocaat won er vier van de resterende vijf. "Dus als ik iets fout zou hebben gedaan, dan was dat in Frankrijk. Achteraf hadden we dat duel ook moeten winnen. Maar vooraf had ik niet verwacht dat Zweden wel van Frankrijk zou winnen.''

"Het is nu aan de KNVB om orde op zaken te stellen", vindt Advocaat. "Directeur Eric Gudde begint volgende maand. Hij moet een technisch directeur aanstellen die met een goede bondscoach komt."

Zweden ging ten koste van Oranje naar de play-offs van het WK. Advocaat heeft daar wel een verklaring voor. "Ik denk dat wij betere voetballers hebben, maar Zweden heeft het hele kwalificatietoernooi wel meer als een team gespeeld. Dat moet Oranje ook proberen, zeker nu iemand als Arjen Robben stopt", aldus de op 1 december vertrekkende coach.