Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Hiddink: "drive was er altijd"

Guus Hiddink denkt dat het vrijwel onmogelijk wordt om een waardige opvolger van Arjen Robben te vinden. De aanvaller zwaaide dinsdag af als international van Oranje.

"Ik vind het eerbetoon volkomen verdiend", zegt Hiddink in De Telegraaf. "Arjen heeft veel betekend voor Oranje. Ik zie Arjen nog binnenkomen bij PSV als achttienjarig talent. Alles zat er al in ruwe vorm in. Wat er behalve zijn grote talent toen al uitsprong, was de enorme drive die Arjen had. Dat gaf me al direct het gevoel dat wat er in zijn kop zat, de absolute top halen, ook zou gaan gebeuren."

"En dat heeft hij helemaal waargemaakt", vindt Hiddink, die tijdens de kwalificatiereeks voor het EK 2016 nog samenwerkte met Robben. "Voor het Nederlands elftal is zijn afscheid een enorme aderlating. Een speler als Arjen is onvervangbaar. Een dergelijk exceptioneel talent zie ik op dit moment niet in Nederland. Moeder Natuur moet hard aan het werk voor het Nederlandse voetbal om in de toekomst weer eens zo’n bijzonder talent te krijgen. Maar voor nu zou het al enorme winst zijn als andere spelers die gedrevenheid van Arjen konden oppakken. De drive om altijd alles te geven. Want behalve zijn talent heeft ook dat hem heel ver gebracht."