Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Seedorf: "wil nog steeds trainer worden"

Clarence Seedorf heeft zijn trainerscarrière allerminst opgegeven. De oud-international beseft dat hij bij AC Milan een 'zeer turbulente' start heeft gemaakt.

De trainerscarrière van Seedorf heeft allerminst een vlucht genomen sinds hij zijn diploma heeft ontvangen na een op maat gesneden opleiding bij de KNVB. Na zijn debuut bij AC Milan in 2014 bleef ook zijn verblijf bij het Chinese Shenzhen FC beperkt tot minder dan een half jaar.

'De toekomst? Ik sta er nog steeds open voor om ergens als trainer aan de slag te gaan. Ik hou ervan te werken in de wereld van het voetbal', zegt Seedorf tegen AC Milan-tv. De oud-international heeft daarbij wel zijn ambities getuige de afwijzingen die Oldham Athletic en Sheffield United kregen.

In 2014 kwam Seedorf niet in een gespreid bedje terecht bij AC Milan. De Milanese club was op weg naar een noodzakelijke transitie, die inmiddels met de entree van Chinese investeerders van de grond komt. 'Een cyclus heeft altijd een einde. Het tijdperk van Silvio Berlusconi was vol mooie momenten en prijzen. Die blijven altijd in de geschiedenis van de club. Toen ik Milan-trainer was, was het een zeer turbulente periode. De veranderingen waren noodzakelijk.'

Seedorf hoopt dat de huidige beleidsmakers de tijd krijgen. 'Ik heb het idee dat het nieuwe management en de trainer zeer duidelijke plannen hebben. Dat is goed. Ze hebben veel getalenteerde spelers gehaald. Het heeft wel tijd nodig, ook als die niet in ruime mate beschikbaar is', aldus de oud-international. 'Maar het Milan-DNA zal niet verdwijnen. Ik hou van de fans die Milan blijven steunen. Dat is noodzakelijk voor de verbouwing. Milan zal altijd Milan blijven.'