Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Onana snapt bondscoach niet

Andre Onana is niet blij met Hugo Broos. De Belgische bondscoach van Kameroen selecteert de Ajax-doelman niet meer sinds de start van Afrika Cup en de reden daarvoor wordt betwist.

 

Onana liet de Afrika Cup schieten, omdat hij zich wilde richten op Ajax. In Amsterdam was hij aan zijn eerste seizoen in de basiself bezig. Onana is inmiddels weer beschikbaar, maar wordt naar eigen zeggen keer op keer op het verkeerde been gezet door Broos.

"Hoe zeg ik het? Ik kan niet zeggen dat hij een leugenaar is, maar als je met hem praat... Hij zegt tegen je dat hij je niet selecteert. En dan zegt hij bij een persconferentie bijvoorbeeld dat je niet meer voor je land wilt uitkomen", vertelt Onana aan FOX Sports. "En dan worden mensen boos op je, maar ik heb dat nooit gezegd."

Broos maakt volgens Onana meer 'slachtoffers'. "Dat is waarom veel spelers besluiten om niet meer mee te gaan. Het is een heel goede trainer, maar soms zegt hij dingen die hij niet zou moeten zeggen. Dat is heel raar. Heel raar voor mij en voor iedereen. Niemand snapt waarom hij dat doet."

Onana is niet bang dat de bondscoach van Kameroen meeleest. "Als hij mij niet meer nodig heeft is dat geen probleem. Het is niet iets waar ik bang voor hoef te zijn. We moeten allemaal eerlijk zijn. Als ik niet wil spelen, besluit ik dat ik niet ga spelen. Je hoeft er niet over te liegen, Maar hij zet ons land tegen ons op. Het is niet goed wat hij doet."