Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Onana: "mijn fouten. Klaar"

André Onana heeft er alle vertrouwen in dat Ajax er nog een geslaagd seizoen van kan maken. Toch realiseert de doelman van de Amsterdammers dat het verschil met een halfjaar geleden immens is. VoetbalPrimeur sprak na FC Twente – Ajax met Onana.

Een jubelstemming en een grafstemming zijn in elkaar verweven wanneer spelers van Twente en Ajax zaterdagavond de mixed-zone in de Grolsch Veste betreden. Beide ploegen hebben een punt overgehouden aan het competitietreffen (3-3), maar voor de Amsterdammers voelt het als een 5-0 nederlaag. Tenminste, dat is af te lezen aan het gezicht van Onana. De sluitpost wordt door de perschef van Ajax door de rood-witte gang van het Twente-stadion naar de pers begeleid.

Ajax speelde, voor het eerst dit seizoen vanaf de aftrap, met drie verdedigers en vier middenvelders. Dus was het aanpassen geblazen, ook voor Onana, zo zegt hij zelf. "Je weet niet hoe het gaat uitpakken op voorhand. We probeerden er het beste van te maken. In de eerste helft ging het prima, we scoorden ook twee keer. We moesten ons aanpassen aan de nieuwe formatie, maar dat is ons werk. We moeten doen wat de trainer wil. Dat er drie verdedigers voor me staan in plaats van vier maakt ook niet heel veel uit", bagatelliseert de doelman de formatiewissel.