Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Cillessen: "deze redding extra speciaal"

Jasper Cillessen vertolkte dinsdagavond een heldenrol bij FC Barcelona. De doelman hield landgenoot Bas Dost knap van scoren af. Na afloop van de 2-0 zege keek hij vol trots terug op zijn geweldige redding.

Het was pas de derde wedstrijd dit seizoen van Cillessen, die als stand-in dient voor Marc-André ter Stegen. "Het was voor mij een speciale wedstrijd", zegt de oud-Ajacied, die dit seizoen alleen twee bekerduels in actie kwam, geciteerd door Voetbal International. "En na zo'n lange tijd is deze redding helemaal speciaal."

Barça was al verzekerd van de groepswinst, maar toch voelde het voor Cillessen als een belangrijke kans. "Het was een lastige wedstrijd, Sporting heeft een goede ploeg." Trainer Ernesto Valverde noemde de redding van Cillessen een sleutelmoment. "Hij maakte een buitengewone redding. Zij wilden voor de overwinning gaan en wachtten hun kans geduldig af."

Door de groepswinst heeft Barça maandag bij de loting een beschermde status, maar Cillessen heeft geen voorkeur. "Als je de Champions League wil winnen, moet je iedereen kunnen verslaan."