Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Simeone niet bang voor leegloop

Diego Simeone is niet bang dat zijn Atlético Madrid uit elkaar valt of aangeslagen is na de Champions League-uitschakeling. Sterker, volgens de Argentijnse coach wordt de verliezend finalist van 2014 en 2016 uiteindelijk alleen maar beter. Hoe vervelend de eerste eliminatie in de groepsfase onder zijn leiding ook is.

Het gelijkspel bij Chelsea (1-1) was voor Atlético niet genoeg om tweede te worden. Ook winnen was onvoldoende geweest door de 1-0 zege van concurrent AS Roma op Qarabag. Simeone was niet woedend of gefrustreerd, maar juist trots. 'We toonden kracht en vechtlust. Wetende dat Roma aan het winnen was, hebben we toch gevochten tot het einde. We kijken enkel vooruit, voorbij de frustratie van de uitschakeling, dit is een stap voorwaarts', zei de strijdlustige Simeone in een eerste reactie na afloop.

Doordringen tot de eindfase van de Champions League is de laatste jaren bijna een gewoonte geworden voor Atlético. In de voorbije vier seizoenen is telkens alleen Real te sterk gebleken in de knock-outfase, in 2014 en 2016 in de eindstrijd, in 2015 in de kwartfinale en vorig seizoen in de halve finale. Met het oog op die prestaties werd Simeone tijdens de persconferentie gevraagd of hij niet bang is dat bepalende spelers, bijvoorbeeld Antoine Griezmann, vertrekken door het verval in het miljardenbal. 'Het tegenovergestelde, dit is juist een nieuwe uitdaging.'

Simeone was direct duidelijk over de doelstellingen die resten in het huidige seizoen, waarin Vitolo en Diego Costa zich per 1 januari aansluiten bij de selectie, als de transferban van Atlético verlopen is. 'De uitschakeling doet pijn, want voetbal is prachtig. Maar we zoeken niet naar excuses, wij zijn ervoor verantwoordelijk dat er geen ommekeer is gekomen. Nu gaan we strijden voor de competitie, de beker en de Europa League.'

Aanvoerder Gabi sprak zich onlangs nog uit over de waarde van de Europa League. 'Today I would say it is a piece of sh*t', zei de middenvelder met nog twee wedstrijden te gaan in de groepsfase van de Champions League. Volgens Simeone is de knop inmiddels al omgezet. Hoe gemotiveerd Atlético gaat zijn voor de Europa League? 'Hetzelfde als bij bekerwedstrijden of oefenduels. Spelen in het shirt van Atlético motiveert ons, wij hebben daar geen titels of competities voor nodig', aldus El Cholo, die in zijn debuutseizoen als Atlético-coach (2011/12) het tweede toernooi van Europa al won.