Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Maaskant ergert zich aan voetbalwereld

Robert Maaskant ergert zich groen en geel aan de voetballerij nu hij het wereldje van een afstand bekijkt. De voormalig trainer vindt dat de persoonlijkheden en karakters uit het voetbal zijn verdwenen.

"Het is allemaal zo verkrampt en formeel geworden. Als ik sommige trainers en technisch directeuren toch hoor praten, zeg... Alsof voetbal een soort wetenschap is", zegt Maaskant tegen Voetbal International. "Steeds datzelfde jargon, steeds die nietszeggende antwoorden. Ik moet soms echt nadenken wie nou de trainer is van een bepaalde club. De persoonlijkheden zijn er bijna niet meer. Ze hebben het allemaal over evaluatiegesprekken, over kennisdeling, over processen; dat soort dingen. Waarschijnlijk komt de houding voort uit het beleid van de clubs. Die zitten niet meer op uitgesproken trainers te wachten."

"Ik vind dat we ons in de voetballerij veel meer bewust moeten zijn van het feit dat we het voetbal dienen te verkopen", vervolgt Maaskant. "We moeten binding houden met het publiek. Ik krijg nu soms het gevoel dat we de mensen juist op afstand proberen te houden. Neem die perschefs bij clubs. In mijn ogen zijn ze volstrekt overbodig. Het enige wat ze doen is tegenhouden, tegenhouden, tegenhouden. Door hén komen die trainers en spelers zo krampachtig over voor de camera’s. Domweg omdat ze niks mógen zeggen. En áls ze iets zeggen, raken die perschefs in paniek. Let it be, zou ik zeggen! Voetbal leeft juist bij de gratie van de supporters. Zij willen geen tot pr-tekst verpakt praatje horen. Zij willen horen hoe zo’n trainer of speler zich écht voelt."