Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Meulensteen wil bij Oranje aan de slag

René Meulensteen was bij Oranje in beeld als assistent van toenmalig bondscoach Danny Blind. In de toekomst staat hij alsnog open voor een komst naar het Nederlands elftal.

"De komende maanden niet", stelt Meulensteen, trainer bij Kerala Blasters, in gesprek met Nieuwe Revu. "Ik heb immers mijn woord gegeven aan India. Maar daarna? Dat ligt er natuurlijk aan wie de kar gaat trekken en wat die van plan is. Maar als de nieuwe bondscoach denkt dat hij mij nodig heeft en denkt dat ik mijn steentje kan bijdragen, mogen ze altijd bellen. Hopelijk krijgen we dan het Nederlandse voetbal weer op de rails."

Meulensteen neemt het Blind, die in Manchester op bezoek kwam, niet kwalijk dat hij destijds niet gehaald werd als assistent. "Nee, want hoewel ik een heel goed gesprek met Danny had, koos de KNVB uiteindelijk voor Dick Advocaat als de rechterhand van Blind", aldus Meulensteen. "Danny zei heel duidelijk dat er nog een andere kandidaat was waarmee hij in gesprek zou gaan. Ik wist toen alleen niet dat het om Advocaat ging." Meulensteen vervolgt: "Maar ik had het wel heel graag willen doen. Ook omdat ik, gezien mijn achtergrond, heel geschikt zou zijn geweest. Als je, zoals ik, twaalf jaar bij Manchester United heb gewerkt, weet je natuurlijk als geen ander wat er in de absolute top gevraagd wordt en wat spelers nodig hebben om die top te bereiken."