Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Zware sancties Milan dreigen

AC Milan mag volgend jaar mogelijk niet Europees voetbal spelen. Dat melden La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport. Na een wilde transferzomer gaat de Italiaanse club niet aan de Fair Play-regels voldoen.

AC Milan wilde met de UEFA nog onderhandelen over een vrijwillige deal en komt vrijdag naar Nyon, maar de grote Italiaanse kranten weten het antwoord van de Europese voetbalbond op dat voorstel al: nee. Milan presenteert vrijdag in Nyon aan de UEFA een plan dat de economische stabiliteit van de club over de komende jaren laat zien, waarmee het hoopt dat de UEFA besluit geen sancties uit te delen. De UEFA weigert echter mee te werken.

De gevolgen van het breken van de Financial Fair Play-regels kunnen enorm zijn voor AC Milan. Er zullen boetes volgen en straffen opgelegd worden voor de volgende transferperiodes. Bovendien kan de UEFA Milan uitsluiten voor Europees voetbal volgend jaar. Dit zal in het voorjaar van 2018 worden besloten.

AC Milan gaf afgelopen zomer zo'n 200 miljoen euro uit aan een volledig nieuw elftal en moet volgend jaar nog verplichte opties tot koop uitbetalen voor Franck Kessie en Nikola Kalinic, waardoor het bedrag nog veel hoger komt te liggen. Het aantrekken van topaankopen als Leonardo Bonucci en André Silva heeft Milan overigens weinig geholpen. De club staat op de achtste plaats en heeft trainer Vincenzo Montella al ontslagen. Gennaro Gatusso staat voorlopig voor de groep in Milaan.