Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Bosz ziet ommekeer

Borussia Dortmund heeft volgens Peter Bosz woensdagavond in Estadio Santiago Bernabéu vertrouwen opgedaan, ondanks het negatieve resultaat (3-2). De Nederlander kijkt optimistisch vooruit na het optreden van zijn ploeg in de laatste groepswedstrijd van de Champions League tegen Real Madrid.

Het verhaal van de crisis bij Dortmund is bekend: de laatste overwinning in de Bundesliga dateert van 30 september en door het uitblijven van zeges in de Champions League was uitschakeling in Groep H al een feit. BVB is wel derde geworden met twee punten, omdat concurrent APOEL Nicosia op de laatste speeldag met 3-0 verloor bij Tottenham Hotspur. Derde worden met slechts twee punten betekende overigens een primeur in de Champions League, nooit eerder werd een ploeg met zo weinig punten niet laatste in de poule.

Maar meer nog dan dat Europa League-ticket stemde het spel van Dortmund Bosz woensdagavond tevreden. Behalve de start dan. 'We begonnen niet goed genoeg. We lieten toe dat zij een voorsprong pakten, maar daarna gingen we goed spelen en kwamen we terug. We moesten laten zien dat we op dit niveau kunnen strijden en dat hebben we zowel in de eerste als tweede helft gedaan. Dit geeft ons vertrouwen', sprak de opvolger van Thomas Tuchel tijdens zijn persconferentie.

Bosz heeft er ondanks de erbarmelijke reeks alle vertrouwen in dat de ommekeer aanstaande is. 'Als we al onze geblesseerde spelers terug hebben na de winterstop, dan is er goede hoop voor de toekomst', doelde hij op de afwezigheid van Lukasz Piszczek, Erik Durm, Gonzalo Castro, Sebastian Rode, Mario Götze, Marco Reus en Maximilian Phillip. 'We hebben een goede selectie en moeten beter worden. We zullen in ieder geval alles geven in de Europa League', aldus Bosz.

Iemand die altijd alles geeft, is Cristiano Ronaldo, zo zag Bosz met eigen ogen. De Portugees heeft in de Spaanse competitie dit seizoen dan wel moeite om tot scoren te komen (twee goals), maar in de Champions League kan niemand zijn tempo bijbenen als het gaat om goals. Ronaldo is de eerste speler ooit die in het miljardenbal in alle groepswedstrijden tot scoren is gekomen en is in deze editie ook topscorer met negen goals.

Bosz was onder de indruk: 'Iedere voetbalfan geniet ervan Ronaldo te zien spelen. Hij is zó betrokken bij het spel  en zijn drive om te scoren is geweldig. Hij is agressief op een goede manier, het is briljant om hem te aanschouwen.'