Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Fonseca als Zorro op persconferentie

Paulo Fonseca beloofde dat hij zichzelf als Zorro zou verkleden als Shakhtar Donetsk zich voor de achtste finales van de Champions League zou plaatsen en zo geschiedde. De Oekraïense club zegevierde met 2-1 over Manchester City, schaarde zich als nummer twee van Groep F bij de laatste zestien en de Portugese coach verscheen met een hoed, een masker en een cape bij de gebruikelijke persconferentie.

"Dit is de vrolijkste persconferentie die ik ooit in mijn trainersloopbaan heb gehouden", zo verzekerde Fonseca. "Ik geniet als een klein kind. Ik denk dat niet alleen de fans van Shakhtar trots mogen zijn, maar ook alle Oekraïners." Niet verliezen was het devies voor Shakhtar, in de wetenschap dat het onderling resultaat in het voordeel van Napoli was. Shakhar stapte echter als winnaar van het veld, terwijl Napoli uiteindelijk in extremis een nederlaag bij hekkensluiter Feyenoord leed: 2-1.

"We hebben een vrijwel perfecte wedstrijd gespeeld", vervolgde Fonseca. "We speelden in defensief opzicht erg gedisciplineerd en onze aanvallen waren zeer efficiënt. Het was erg belangrijk dat we bepaalde zones waar Manchester City normaliter gevaarlijk is goed moesten controleren. Ik denk dat we dat goed deden. Ze waren minder gevaarlijk dan gebruikelijk."

Shakhtar sluit de groepsfase zodoende af met twaalf punten. "Dat is een fantastisch aantal in zo'n groep", benadrukte Fonseca, die ervoor zorgde dat Manchester City de eerste nederlaag in 227 dagen tijd leed. Het laatste verlies voor de Engelsen dateerde van afgelopen seizoen, de halve finale van de FA Cup tegen Arsenal.