Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Castro helpt AZ verder

AZ heeft z'n plek als nummer twee op de Eredivisie-ranglijst verstevigd dankzij een overtuigende zege op Heracles Almelo. In Alkmaar werd er zaterdagavond met 5-0 gewonnen. Twee blunders van doelman Bram Castro leidden het pak slaag in. 

Voor Heracles begint AZ inmiddels een grote nachtmerrie te worden. De laatste acht opeenvolgende ontmoetingen tussen de twee clubs werden gewonnen door de Alkmaarders. Ook zaterdagavond ging het dus weer mis voor de ploeg van trainer John Stegeman. Voor de pauze waren Teun Koopmeiners en Wout Weghorst al dichtbij een goal geweest. Na de pauze ging Castro tweemaal zwaar in de fout. 

Tien minuten na de pauze blunderde de goalie bij een lage voorzet van Alireza Jahanbakhsh. Via het been van Castro verdween de bal zomaar in het doel. Een kwartier voor het einde zag de sluitpost er wéér niet goed uit bij een slap schot van Guus Til. Met die 2-0 was de wedstrijd beslist. De late 3-0, 4-0 én 5-0. waren voor de statistieken. Jahanbakhsh, Weghorst en rechtsback Jonas Svensson scoorden.