Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Zwarthoed terug op doel

Theo Zwarthoed vindt dat keepers in Nederland te hard worden aangepakt. De ervaren sluitpost van Excelsior zei dat zaterdagavond tegen het Algemeen Dagblad. Voor het eerst sinds lange tijd stond Zwarthoed weer eens onder de lat in een Eredivisie-duel. Hij deed 90 minuten mee tegen PEC Zwolle (1-2). 

PEC-uitblinker Younes Namli krulde na rust een vrije trap langs Zwarthoed. De doelman voelde na het duel aankomen dat hij vragen zou krijgen over de goal. "Nederland is wereldkampioen keepers bekritiseren. Daar wel in. Het is hier heel makkelijk: keepers kunnen er geen klote van. Een spits mag er vier missen, als 'ie er maar eentje scoort", aldus de Volendammer. "Dan is hij de held."

"Toen ik begon, was dat nog veel minder. Mijn zoon is ook doelman, bij RKAV Volendam. Ik heb hem wel gezegd: weet waar je aan begint. Het is alles of niets voor keepers. Maar dat maakt het ook wel weer mooi."
De goal van Namli was volgens Zwarthoed niet houdbaar. "Ik heb 'm inmiddels teruggezien. Ik zag 'm pas laat, en hij valt dan precies in de kruising. Gewoon fantastisch genomen."