Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Milan steunt Donnarumma

 

Technisch directeur Massimiliano Mirabelli en trainer Gennaro Gattuso hebben het bij AC Milan opgenomen voor de 18-jarige Gianluigi Donnarumma. De piepjonge en veelbesproken doelman was ook woensdagavond het mikpunt van de frustratie van de Rossoneri-fans. Onterecht, zo vindt het duo. 'Dit heeft hij niet verdiend.'

Hoe zat het ook alweer? In de zomer tekende toptalent Donnarumma na een langdurige soap uiteindelijk tóch een nieuw contract bij Milan, maar de fans waren op dat moment eigenlijk al klaar met hem. Nu dook onlangs het gerucht op dat zaakwaarnemer Mino Raiola wederom een transferverzoek zou hebben ingediend namens Donnarumma, die volgens de fans ondankbaar is. Rondom het bekerduel met Hellas Verona was de kritiek op hem dan ook niet mals.

De fans floten hem uit tijdens de warming-up hartstochtelijk uit en ontrolden uiteindelijk ook een spandoek. 'Zes miljoen euro per jaar en het vastleggen van je broer nog niet genoeg? Ga maar, ons geduld is op!', stond daarop te lezen. Donnarumma barstte door de situatie nog voor de wedstrijd in tranen uit. Hij moest getroost worden door Leonardo Bonucci, die hem ook na de wedstrijd opving.

Na afloop ging technisch directeur Mirabelli in op de situatie. 'Als een speler weg wil, vertelt hij dat eerst aan de club', sprak hij. 'En ik heb van hem nog niets gehoord. Bovendien: iedere club die hem wil, moet aan onze eisen voldoen. We laten ons door niemand bij de keel grijpen. Gigio is een geweldig ventje, maar misschien is er een bepaalde meneer die van alles in gang wil zetten. We weten waar de rotte plek zit', doelde Mirabelli op Raiola.

Hij vindt dan ook dan Donnarumma buiten schot moet blijven. 'Ik snap dat de fans boos zijn, maar het is niet allemaal de fout van Gigio. We moeten hem steunen en beschermen, want hij is onderdeel van de geschiedenis van deze club. Als hij weg wil, zal hij ons moeten smeken. Hij houdt van Milan en ooit komt hij erachter waar het goede en waar het kwade in deze wereld zit', besloot hij met een laatste sneer naar Raiola.

Monster
Ook trainer Gatusso nam het op voor zijn pupil. 'Hij is een kind van 18 jaar, natuurlijk was hij over zijn toeren. Ik voel me verschrikkelijk, omdat mensen dit ventje wegzetten als een monster. En dat heeft hij niet verdiend. Gelukkig waren er maar negenduizend supporters vanavond, moet je nagaan wat er gebeurd was als het helemaal vol zat met vijftigduizend fans', sloot de oefenmeester af met een kwinkslag.