Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Kahn: "Ferguson nog boos op me"

Oliver Kahn baalt dat hij in zijn loopbaan niet in het buitenland heeft gespeeld. De oud-doelman, die naast zijn veertien jaar bij Bayern München ook heeft geacteerd bij Karslruher SC, zegt in gesprek met BILD dat hij de kans had om naar Manchester United te verkassen, maar besloot destijds der Rekordmeister trouw te blijven.

"Alex Ferguson is vandaag nog steeds boos op me. Hij was er vast van overtuigd dat ik in 2003 of 2004 naar Manchester United zou overstappen. Maar het vormgeven van het tijdperk in Beieren was belangrijker voor mij", aldus de Duitser. "Achteraf denk ik dat ik het toen had moeten doen. Het zou opnieuw een leuke en leerzame uitdaging voor me zijn geweest."

In plaats daarvan brak de Bayern-legende verschillende records bij de Duitse topclub. Zo is Kahn, die 557 wedstrijden voor Bayern speelde, de keeper met de meeste wedstrijden in de Bundesliga zonder tegendoelpunt. Dit soort records betekenen echter niet zoveel voor Kahn: "Dit zijn niet de dingen die voor mij het belangrijkst zijn. Voor mij was het veel belangrijker om samen met een team een tijd vorm te geven."

Kahn heeft ook een aparte band met United: de Engelse grootmacht zorgde er in de slotminuten van de Champions League-finale in 1999 voor dat het miljardenbal niet werd gewonnen door Bayern (2-1). Kahn spreekt van een van de zwaarste nederlagen ooit, maar heeft een aparte manier om ermee om te gaan: "De finale tegen United is bij mij opgeslagen als overwinning. Ik heb de laatste twee minuten gewoon gewist", grapt de oud-international.