Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Brandenhorst komt goed weg

Mattijs Branderhorst kwam zaterdagavond goed weg met een gele kaart tijdens het thuisduel met PEC Zwolle (2-3). De goalie van Willem II duwde scheidsrechter Reinold Wiedemeijer toen PEC op het punt stond een penalty te nemen. 

Branderhorst deed zijn best om strafschopnemer Erik Bakker uit diens spel te halen, vertelt hij voor de camera van Omroep Brabant. "Ik probeer een spel te spelen om de tegenstander uit z'n concentratie te halen. De scheidsrechter laat me dat spel niet spelen. Toen hij ervoor ging staan gaf ik 'm uit een reflex een klein duwtje. Daar gaf hij me geel voor. Ik heb later mijn excuses aangeboden."

Een arbiter kán bij zo'n incident natuurlijk rood geven, beseft ook de doelman. "Inderdaad. Ik moet het gewoon niet doen. Het is dom. Wat ik al zei: het was een reflex. Het zal me niet nog een keer gebeuren."

Verdediger Freek Heerkens baalde als een stekker van de nederlaag. Willem II stond na 40 minuten nog met 2-0 voor tegen PEC. "Hoe wij de goals weggeven is gewoon amateuristisch. Je weet dat ze veel kwaliteit hebben voorin en dat blijkt wel weer."