Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Onana: "mijn killersave was tegen Lyon"

Zijn belangrijkste redding van 2017? Over het antwoord op die vraag van supportersmagazine Ajax Life hoeft André Onana niet lang na te denken. Dat was een save in de halve finale van de Europa League. 

"Niet in Frankrijk, maar in de thuiswedstrijd, in de 68ste minuut. Kort na de 3-1 krijgt Lyon de kans een tweede doelpunt te maken. Nabil Fekir komt op me af", vertelt de goalie uit Kameroen. "Hij kan stiften, de bal door mijn benen schieten, links of rechts mikken, een actie inzetten. Ik kan alleen maar uitkomen en wachten. Voor een keeper is zo’n moment veel moeilijker dan voor de aanvaller."

'Hij beslist, hij is de baas. Ik niet. Maar ik stop de bal met mijn voet. En ik ben heel erg blij", vervolgt Onana. "Want ik besef: dit is een belangrijke redding en het is zo'n open wedstrijd dat we zeker weten nog een keer te gaan scoren."

"Drie minuten later killen we Lyon door 4-1 te maken. Ik denk dat veel mensen dit moment alweer zijn vergeten, want zo gaat dat. Voetbal heeft geen geheugen. Ik moet het ook vergeten. Door terug te denken, kom ik niet verder. Ik moet alleen aan mijn volgende redding denken."