Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Drommel: "gek idee dat ik aanleiding ben"

Joël Drommel wil zijn plek onder de lat bij FC Twente niet meer kwijt. De 21-jarige doelman maakte in het seizoen 2015/16 al zijn debuut in de hoofdmacht van de Tukkers, maar keepte tot tien dagen geleden geen enkel officieel duel meer. Na zijn optredens in de Eredivisie tegen NAC Breda (1-2) en Vitesse (1-1) volgde donderdag het hoogtepunt: FC Twente schakelde Ajax uit in de KNVB Beker.

Drommel keerde in de benodigde strafschoppenreeks de inzet van Matthijs de Ligt. "Ik hoor net op de radio dat Marcel Keizer ontslagen is bij Ajax. Als ik die bal van De Ligt niet had gepakt, dan had hij er waarschijnlijk nog gezeten. Wat een gek idee", vertelt de doelman vrijdag in De Telegraaf. De doelman kon in de nacht van donderdag op vrijdag amper slapen. "Alle bijzondere momenten van de wedstrijd gingen door mijn hoofd. De redding op de vrije trap van Ziyech en daarna de rebound van Huntelaar, de gestopte strafschop van De Ligt."

"Die eerste dubbele redding was technisch gezien de mooiste. De strafschop was gemakkelijker te stoppen, maar daar volgde weer een geweldige ontlading op." Drommel is blij dat hij een kans van Gertjan Verbeek heeft gekregen. "Dit is waar je van droomt als sportman. Het is geweldig om mee te maken. Ik krijg zoveel leuke reacties van iedereen. Ik ben blij dat de trainer mij de kans heeft gegeven. Hier heb ik lang op gewacht."

Drommel keepte in 2015/16 twaalf officiële duels, maar verdween na een 5-1 nederlaag tegen Vitesse uit beeld. "De eerste wedstrijden ging het goed, maar daarna maakte ik wat foutjes. Daar zat ik erg mee. Het was heel confronterend dat heel Nederland dan een mening over je heeft. Op tv werd ik afgemaakt. Daar moet je als jonge jongen erg aan wennen."