Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Padt: "selectie Oranje hoogtepunt"

Hét hoogtepunt van 2017? FC Groningen-goalie Sergio Padt hoeft niet lang na te denken over die vraag. De doelman werd voor de eerste keer in zijn carrière opgeroepen voor Oranje. Hij herinnert zich exact hoe dat verliep. 

"Het was in mei van dit jaar. Ik had nergens rekening mee gehouden en bij mijn weten werd de selectie voor het Nederlands Elftal altijd op vrijdag bekend gemaakt. Nu was het op een donderdag dat ik even lag te slapen in de bank en mijn vriendin Melanie mij wakker maakte met de mededeling dat ik was geselecteerd voor Oranje", vertelt Padt aan het FC Groningen Journaal. 

"Ik graaide meteen naar mijn telefoon, die ik op stil had gezet. Toen zag ik het direct. Ik had diverse oproepen gemist en tal van appjes gekregen", vervolgt de 27-jarige sluitpost. "Geselecteerd worden voor het Nederlands elftal beschouw ik nog steeds als het hoogst haalbare voor een speler. Het klinkt cliché, maar het is echt een eer om voor je land uit te mogen komen. Het was voor mij de bekroning voor een heel goed seizoen, dat ik had gedraaid."

Padt was naar eigen zeggen 'behoorlijk gespannen' toen hij zich voor de eerste keer moest melden in Noordwijk. "Ook toen ik begin november opnieuw werd opgeroepen, voelde ik toch wel weer die
spanning. Het was niet nieuw, maar wennen doet het volgens mij nooit. Het geeft je een aparte kick."