Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
De Jong hoofdtrainer Utrecht

FC Utrecht heeft de aanstelling van Jean-Paul de Jong als hoofdtrainer bevestigd. Marinus Dijkhuizen heeft in Utrecht weer een baan gevonden na zijn ontslag bij Cambuur.

De coach heeft een contract getekend als assistent-trainer van De Jong bij FC Utrecht. Ook Luc Nijholt en Rick Kruys zijn aangesteld als assistent-coaches. Hun komst gaat ten koste van Hans van de Haar, die dinsdagochtend te horen kreeg dat hij uit de staf is gezet. Met hem wordt gesproken over zijn toekomst, maar volgens het AD is hij op straat gezet.

De Jong tekent een contract tot medio 2019 als opvolger van Erik ten Hag bij FC Utrecht. Hij was al als assistent-trainer bij de club actief en heeft een rijk verleden als speler in de Domstad. "Ik zie het als een mooie uitdaging om de koers die we onder leiding van Erik ten Hag hebben ingezet voort te zetten met de (nieuwe) staf en spelers", zegt De Jong op de website van FC Utrecht.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is blij met de aanstelling. "Jean-Paul is tweeënhalf jaar geleden ingestapt bij FC Utrecht met de ambitie om hoofdtrainer te worden", zegt Zuidam. "Door het tussentijdse vertrek van Erik ten Hag is nu het moment aangebroken om Jean-Paul zijn ambitie te laten waarmaken."