Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Jonk bij Guardiola op bezoek

De echte Hollandse school zie je bij Manchester City in doorontwikkelde vorm. Dat stellen Wim Jonk en Ruben Jongkind, die met hun bedrijf Cruyff Football de filosofie van Johan Cruijff uitrollen. In dat kader spraken de twee onlangs met Pep Guardiola.

"We zijn bij Pep Guardiola geweest, die praat alleen over Johan", vertelt Jongkind in de Volkskrant. "Toen we spraken over zijn aanpak en trainingsvormen zei hij: Heb je een usb-stick, dan zet ik het er even op. Weet je hoeveel oefeningen dat waren? Zeven. Dat is de basis. Cruijff, plus gedachten van de moderne tijd."

"Als je die basisgedachte uitrolt en praktisch maakt voor trainingen, heb je de Hollandse school. In Nederland zijn we daarvan afgeweken. Cruijffiaans denken en de Hollandse school zijn twee verschillende dingen."

Jonk is vol lof over Manchester City, dat iedereen kan kopen maar de filosofie de boventoon laat voeren. "Kijk naar verdediger Otamendi, die niet bekendstaat als de beste opbouwer. Die gaf onlangs tegen Tottenham drie passes tussendoor, dat wil je niet weten. Daar staan De Bruyne en Silva. Zij creëren ruimte en lopen vrij, tussen de linies. Ze zoeken dan meteen Jesus, Sterling of Sané. Boem, tussendoor, diepte voor breedte. Meteen één tegen één creëren."