Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Van Gaal: "blijf maar in schijnwerpers"

Louis van Gaal is al bijna twee jaar uit de voetballerij verdwenen, maar de 66-jarige Amsterdammer blijkt nog altijd erg populair bij de media, die veel moeite doen om met de oefenmeester in contact te komen.

"Tegenwoordig nemen mensen uit het voetbal en de media het vliegtuig naar Portugal om met mij te spreken. Ongelooflijk", zegt Van Gaal in de Volkskrant. "Ik zeg bijna nooit meer iets, maar over elke uitspraak die ik doe, discussiëren zes kranten. Terwijl ik al bijna twee jaar uit het voetbal ben. Veel mensen willen wat van mij. Dat is op zichzelf leuk en ook weer niet leuk. Omdat ik ook van mijn vrijheid wil genieten. En omdat ik de dingen wil doen die ik wil doen."

Van Gaal is 'in principe' met pensioen, maar heeft eerder aangegeven open te staan voor een avontuur in de Engelse top of het bondscoachschap. Toch lijkt Van Gaal het ook niet erg te vinden als die klussen zich niet meer aandienen. "Ik denk zelf: het is wel mooi geweest nu, we moeten meer van het leven genieten. Samen, met de kinderen, de kleinkinderen."

Dat Van Gaal uit de spotlights verdwenen is, werkt ook voor zijn vrouw Truus ontspannend. "Truus heeft liever geen stress. De voetbalwereld is stress. En meer voor mijn vrouw dan voor mezelf. Ik heb geleerd dat te managen, na 46 jaar."