Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Stoke City zet Hughes aan de kant

Erik Pieters, Bruno Martins Indi en Ibrahim Afellay krijgen te maken met een nieuwe hoofdtrainer bij Stoke City. The Potters maken via de officiële kanalen bekend dat Mark Hughes is ontslagen na de blamage in het FA Cup-toernooi van zaterdag.

De manager stond al geruime tijd onder druk en de uitschakeling tegen League Two-ploeg Coventry City (2-1 nederlaag) is voor het bestuur het teken geweest om in te grijpen. Hughes laat Stoke achter op de zestiende plek in de Premier League, met een voorsprong van slechts twee punten op West Ham United, dat momenteel onder de degradatiestreep staat.

De 54-jarige Hughes stond ruim vier jaar voor de groep bij Stoke, nadat hij in de zomer van 2013 het stokje overnam van Tony Pulis. Hij kwam tot tweehonderd officiële wedstrijden als manager van Stoke en eindigde met zijn ploeg drie keer als negende in de Premier League en een keer als dertiende.

Het is nog niet bekend wie Hughes zal gaan opvolgen. De club meldt dat ze zo snel mogelijk een nieuwe manager wil aanstellen.