Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Verbeek baalt: "niets opgeleverd"

Een trainingskamp in Spanje heeft degradatiekandidaat FC Twente héel weinig opgeleverd. Dat is de bittere conclusie van trainer Gertjan Verbeek. In Zuid-Europa ging zijn elftal onderuit tegen VfB Stuttgart (1-2) en Werder Bremen (0-4). 

"Je kunt niet zeggen dat we vertrouwen hebben getankt. Waar we staan op dit moment? Ik heb geen idee", aldus Verbeek in gesprek met Tubantia. Dat Twente verloor van twee ploegen uit de Bundesliga verbaasde niemand. De manier waarop was echter 'kansloos' en haast typisch, analyseert de krant. 

'Twente was met de beoogde basisformatie op beide dagen volstrekt kansloos en straalde weinig vreugde en spirit uit. De andere werkwijze op de trainingen, waarbij veel wordt gewerkt in kleine groepjes, is verfrissend, interessant en prikkelt, maar dat goede gevoel werd niet vertaald naar de wedstrijden. Twente speelde twee keer hopeloos en hulpeloos. Angst en twijfel regeerden. In de voorbereiding hoeft dat niet meteen tot grote paniek te leiden, ware het niet dat de kwalen structureel zijn.'

Grote vraag is nu op Twente nog nieuwe spelers gaat halen deze maand. 'Verbeek vond bij zijn aanstelling dat Twente voldoende kwaliteit had om weg van onderaan te komen, maar die woorden heeft hij al bijgesteld. Het is niet voor niets dat zelfs in de spelersgroep de roep om versterking steeds luider klinkt', aldus Tubantia. 

FC Twente staat momenteel op de zestiende plek, vier punten boven de laatste plaats.