Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Van "t Schip krijgt nieuw doel

Het succes van de eerste seizoenshelft heeft geleid tot een nieuwe doelstelling voor John van 't Schip. De trainer moet nu met PEC Zwolle gaan voor een Europees ticket.

De huidige nummer vier van de Eredivisie stelde zich voor dit seizoen - net als elk jaar - nog directe handhaving ten doel. 'Door het bijna behalen van de eerste doelstelling (handhaving) heeft PEC Zwolle een nieuwe geformuleerd', laat de club via Twitter weten. 'De club gaat dit seizoen voor Europees voetbal via de play-offs of de beker.'

"Als we nog twee punten pakken, kunnen we al niet meer degraderen", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen De Stentor. "We willen in het linkerrijtje spelen en aan het eind van het seizoen deelnemen aan de play-offs. De nieuwe doelstelling straalt onze ambitie uit. Het is zeker niet gemakkelijk, maar wij geloven dat het kan. En mocht het uiteindelijk niet lukken, dan is er nog geen man over boord."

PEC hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda op 20 januari. Eind deze maand wacht AZ in de kwartfinale van het bekertoernooi. De Zwolse club nam één keer eerder deel aan de Europa League. Nadat PEC in 2014 de KNVB Beker had gewonnen, was Sparta Praag een maatje te groot op het Europese toneel.