Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Nijland nuanceert uitspraken

FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft tegen RTV Noord toelichting gegeven op zijn uitspraken in Voetbal International over een mogelijke verkoop van de club. De beleidsman wil benadrukken dat daar op dit moment geen sprake van is.

Nijland zei in VI dat hij weleens denkt aan het binnenhalen van een private investeerder, om zo de concurrentie bij te kunnen benen. "Ik heb geprobeerd de enorme veranderingen die gaande zijn in de nationale en internationale voetbalwereld voor het voetlicht te brengen. En volgens mij is dat ook wel gelukt", licht Nijland toe. "We zien steeds meer dat clubs in de eredivisie private partijen aan zich verbinden. Wij moeten een club zijn die in het linkerrijtje speelt, dat vindt onze achterban ook. Maar je moet je de vraag stellen in hoeverre je nog kunt concurreren met clubs als Utrecht en Vitesse."

"Die kunnen veel meer geld uitgeven dan FC Groningen en doen dat ook. Maar hoe lang kan je die concurrentie op deze manier nog volhouden? Niets meer en niets minder dan dat, het is slechts een constatering. Maar ik heb absoluut niet gezegd dat FC Groningen nu in de verkoop gaat, of wat dan ook", aldus Nijland.