Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Zidane langer bij Real

De contractverlenging van een trainer bij een van de grootste clubs in Europa wordt meestal breed uitgemeten in de media, maar bij Real Madrid loopt het wat anders. Trainer Zinedine Zidane meldde na een matig verlopen bekerwedstrijd 'even tussendoor' dat zijn handtekening inmiddels onder een nieuwe verbintenis staat.

Een klein half jaar geleden bereikten Real Madrid en Zidane (45) al een principeakkoord en na het gelijkspel tegen Numancia (2-2) bevestigde de Fransman op de afsluitende persconferentie dat hij langer verbonden blijft aan Real Madrid. 'Ik heb al getekend. Maar zoals altijd: ik pak het wedstrijd per wedstrijd op en jaar per jaar. Ik denk niet na over de komende twee of drie jaar, want zo werkt het nu eenmaal niet.' Zidane liet weten dat zijn nieuwe contract tot de zomer van 2020 loopt.

Goede start
De oud-voetballer staat sinds begin 2016 voor de groep van Real Madrid, toen hij Rafa Benítez opvolgde. Met twee Champions League-titels en vorig seizoen het kampioenschap in Spanje is het dienstverband van Zidane bij de Madrilenen succesvol te noemen, maar momenteel verkeert de ploeg in zwaar weer. De Koninklijke staat momenteel vierde in La Liga, met zestien punten achterstand op koploper Barcelona. Wel heeft Real Madrid een wedstrijd minder gespeeld dan de Catalanen.

In de Champions League bereikte Real Madrid de knock-outfase, maar in de achtste finale staat de bekerhouder voor een gigantische klus. De Spanjaarden werden gekoppeld aan Paris Saint-Germain. Het succes in het miljardenbal moet de reddingsboei vormen voor Real Madrid en Zidane. Het gat met Barça in de Primera División lijkt onoverbrugbaar, waardoor de prestaties in de Champions League het seizoen moeten redden.

De kritiek op Zidane neemt de laatste weken toe, zeker nadat De Koninklijke afgelopen week weer niet won in een uitwedstrijd in de competitie. Zidane hield na de wedstrijd tegen Celta de Vigo (2-2) een lange preek in de kleedkamer, om zijn spelers weer op scherp te krijgen.