Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
De Ridder op stage Ajax-vrouwen

Daniël de Ridder loopt sinds kort één dag in de week rond bij Ajax. De oud-voetballer, die in het verleden twee seizoenen in de Amsterdamse hoofdmacht speelde, wil bij de Ajax Vrouwen kijken of er een trainer in hem schuilt.

Na acht jaar is De Ridder weer terug in Amsterdam. "Het is een raar gevoel. Ik ben het namelijk alleen gewend als speler, er staan nu ineens initialen op mijn trainingspak in plaats van een nummer. Het is wel een gekke gewaarwording, want eigenlijk voel ik mezelf ook nog een beetje speler", vertelt hij op de Ajax-website.

"Ik ben twee jaar geleden vrij vroeg gestopt met mijn carrière. Er waren genoeg opties om door te gaan, maar ik had bepaalde voorwaarden en ik wilde niet zomaar naar het buitenland. Maar het is erg leuk om dit pak weer aan te hebben."

De Ridder had niet meteen plannen om trainer te worden. "Het zwarte gat, waar iedereen over praat, is reëel. Het is niet zo erg als het klinkt maar je hebt ineens veel vrije tijd. Gelukkig kwam heel snel de NOS, waar ik nu analist ben. Dit is voor mij een periode waarin ik aan het verschillende kanten van mijzelf aan het ontdekken ben."