Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Roda-investeerder verder in problemen

Aan de soap rondom Aleksei Korotaev kan weer een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd. De Limburger meldt vrijdagochtend dat de Zwitsers-Russische investeerder van Roda JC is nog steeds in een juridisch conflict verwikkeld met investeringsmaatschappij Helin International, dat een bedrag van 25 miljoen euro eist van Korotaev.

Helin eist ten eerste 17,7 miljoen euro van de investeerder, het bedrag dat Korotaev op zijn ongedekte cheque had staan, waardoor hij enige tijd de gevangenis in moest. Een aanvullende eis bedraagt twaalf procent rente over dat bedrag en een vergoeding voor geleden 'materiële en morele schade', waardoor de totale claim oploopt tot 25 miljoen euro. Korotaev heeft echter ook twee aanklachten tegen Helin ingediend: het bedrijf wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte en zou proberen om op onregelmatige wijze geld van de investeerder af te troggelen.

Korotaev weigert de zaak te schikken, waardoor er vooralsnog geen einde lijkt te komen aan de juridische strijd. Dit betekent slecht nieuws voor Roda JC: Korotaev mag hangende het onderzoek niet weg uit Dubai, waardoor de Limburgers de beloofde investeringen niet in ontvangst kunnen nemen. Grootaandeelhouder Frits Schrouff zit hierdoor nog steeds met zijn Roda-aandelen, die hij graag wil verkopen. De club heeft gezocht naar een alternatief voor de Korotaev-investeringen, maar gesprekken met lokale ondernemers en een delegatie uit India hebben geen succes opgeleverd.