Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Vitesse bevestigt breuk Fräser

Henk Fraser stopt aan het eind van dit seizoen als trainer van Vitesse. De oefenmeester van de subtopper verlengt zijn aflopende contract in Arnhem niet.

Marc van Hintum, die als technische man bij Vitesse de honneurs waarneemt na het vertrek van Mo Allach, zei eind november al in de winterstop met Fraser te praten over zijn toekomst. Uit die gesprekken is de verwachting werkelijkheid geworden: Fraser neemt afscheid van Vitesse.

'Marc van Hintum en ik hebben na een goed gesprek met Henk Fraser wederzijds de knoop doorgehakt om aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan', zei directeur Joost de Wit op de clubwebsite. 'Wij zijn er volledig van overtuigd dat hij alles op alles zet om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.'

Fraser is zeker van plan het Vitesse-hoofdstuk goed af te sluiten. 'Ik ken Vitesse als een warme en professionele club. Natuurlijk ga ik er alles aan doen om, samen met mijn staf en spelers, het seizoen succesvol af te sluiten.'

In 2017 gaf de coach al enigszins aan te gaan vertrekken uit Gelderland. Een belangrijke reden hiervoor was de bemoeienis van de raad van commissarissen met het technische beleid van Vitesse. Dit deed eerder Allach, waarmee Fraser goed samenwerkte, besluiten te vertrekken naar Maccabi Haifa in Israël.

Fraser is bezig aan zijn tweede seizoen aan het roer als eindverantwoordelijke in Stadion Gelredome. In de Eredivisie werd Fraser in zijn eerste jaar vijfde, dit seizoen staan de Arnhemmers momenteel achtste.

Het absolute hoogtepunt in Frasers tijdperk in Arnhem was de winst in het toernooi om de KNVB-beker. In de finale werd AZ vorig seizoen met 0-2 verslagen. Het betekende de eerste prijs in de clubhistorie van Vitesse. Titelprolongatie zit er niet meer in door de uitschakeling tegen de amateurs van Swift.