Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Woeste Vermeer wil vertrekken

Kenneth Vermeer stuurt aan op een direct vertrek bij Feyenoord. De doelman is allerminst blij met de keuze van trainer Giovanni van Bronckhorst om hem ook in de tweede seizoenshelft op de bank te laten zitten.

Dat meldt De Telegraaf. Vermeer kreeg een dag voor de oefenwedstrijd tegen FC Luzern van zaterdag van Van Bronckhorst te horen dat Brad Jones ook in de tweede seizoenshelft het vertrouwen krijgt, ondanks een mindere reeks voor de winterstop. Die beslissing is 'als een mokerslag' aangekomen bij de 32-jarige doelman, schrijft de ochtendkrant. Vermeer zit al anderhalf jaar op de bank bij Feyenoord en heeft nooit zijn onvrede kenbaar gemaakt, maar is het nu zat. Hij eist binnen 24 uur een gesprek met de clubleiding.

De onvrede van Vermeer is deels gebaseerd op het feit dat Feyenoord in de winterstop een transfer naar het buitenland tegenhield. Op 28 december werden Van Bronckhorst en technisch directeur Martin van Geel geïnformeerd dat hij per direct ergens anders eerste keeper op hoog niveau kon worden. Vermeer gaf aan dat hij toe is aan een nieuwe stap en niet eeuwig op de bank wil zitten in Rotterdam. Het zou gaan om een huurperiode van zes maanden. Daarna kon Feyenoord beslissen om hem te verkopen of terug te nemen als eerste keeper.

Feyenoord heeft drie dagen nagedacht en vervolgens besloten dat Vermeer niet weg mag. Van Bronckhorst gaf aan dat hij tijdens het trainingskamp in Marbella een beslissing zou nemen over de keeperspositie. Dat leek een voorbode voor een nieuwe nummer één-positie voor Vermeer.

Binnen 24 uur gaan Vermeer en Feyenoord met elkaar om de tafel om tot een oplossing te komen. "Ik ben naar Feyenoord gekomen om te spelen en niet om op de bank te zitten. We moeten praten met de trainer en de clubleiding", zegt Vermeer in De Telegraaf. "Het is niet de bedoeling om nog twee jaar op de bank te zitten. Ik heb nu niet de leeftijd om reservedoelman te zijn."