Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Van marwijk op pole bij Australië

De kans is groot dat Bert van Marwijk deze zomer voor de Nederlandse inbreng op het WK in Rusland gaat zorgen. Volgens De Telegraaf ligt de 65-jarige ex-bondscoach op pole position om met Australië naar het WK te gaan.

Van Marwijk wordt de laatste weken, net als Louis van Gaal, regelmatig in verband gebracht met een dienstverband bij de Australische bond. Voorzitter David Gallop heeft inmiddels een rondreis door Europa gemaakt en gesprekken gevoerd met mogelijke nieuwe bondscoaches. Van Marwijk lijkt daarin de meeste indruk te hebben gemaakt: de Deventenaar vestigde onlangs al zijn naam in Australië nadat hij Saudi-Arabië een WK-ticket had bezorgd.

Van Gaal, Slaven Bilic en Graham Arnold lijken de grootste concurrenten voor Van Marwijk te zijn. Laatstgenoemde kan echter ook als veldtrainer onder Van Marwijk fungeren. Eerder deze week werden grote namen als Marcelo Bielsa, Luiz Felipe Scolari en Jürgen Klinsmann genoemd, maar zij lijken financieel niet haalbaar. Naar verwachting neemt de Australische bond eind februari een beslissing over de invulling van de vacature.