Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Ajax sluit ook Japanse deal

Ajax blijft commercieel aan de weg timmeren. Na China trekt de Amsterdamse club ook naar Japan, waar een samenwerking is bezegeld met Sagan Tosu.

 

Dat meldt Ajax donderdag via de officiële kanalen. Het gaat om een samenwerkingsdeal, waarbij de Japanners de komende drie jaar een beroep kunnen doen op de kennis van Ajax. De Amsterdammers ondersteunen Sagan Tosu bij het verbeteren van de jeugdopleiding en krijgen daar drie ton per jaar voor. Eerder sloot Ajax al een lucratieve deal met de Chinese club Guangzhou R&F FC.

"Door het aangaan van dit partnership zijn we in staat om de gerenommeerde filosofie en methodes van Ajax toe te passen en het niveau van onze spelers naar een hoger plan te tillen", reageert Minoru Takehara, president van Sagan Tosu. "Ons uiteindelijke doel is om deze samenwerking verder uit te bouwen en jeugdspelers door te laten stromen naar een Europese topclub als Ajax."

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, is verheugd. "Dit is een nieuwe en belangrijke stap voor Ajax in Azië. Wij wilden via onze ACA (Ajax Academy, red.) graag met een Japanse club gaan samenwerken en dat is gelukt. (...) Wij denken dat er veel groeipotentieel bij deze club aanwezig is en wij krijgen het vertrouwen om hen verder te helpen met de ontwikkeling van de club, met name via de jeugdopleiding."