Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Jans sluit 1 naam uit

Ron Jans wil nog niet al te veel prijsgeven over de zoektocht van FC Groningen naar een nieuwe trainer. Toch licht de technisch manager van de Noorderlingen een tipje van de sluier op.

Erwin Koeman lijkt een publieksfavoriet, maar gaat liever in het buitenland aan het slag. Volgens het Dagblad van het Noorden heeft ook de pas 35-jarige Danny Buijs inmiddels goede papieren. Hij heeft een verleden in het Oosterpark en de Euroborg en is succesvol als trainer van Kozakken Boys.

Jans laat zich verleiden en noemt zelf de namen van Vitesse-coach Henk Fraser ('heeft zich bewezen') en Maurice Steijn van VVV-Venlo ('doet het heel goed'). Ook op de kandidatuur van bondscoach Sarina Wiegman van de Oranjevrouwen gaat hij in. "Ik denk dat het voor ons nog iets te vroeg is, maar ik zie het in de toekomst zeker gebeuren dat een vrouw hoofdtrainer wordt in de Eredivisie."

"De vraag is of wij dat nog mee gaan maken, maar in de Bundesliga zie je toch ook al vrouwelijke scheidsrechters", aldus Jans. "Ik kan Wiegman aardig inschatten. Ik heb veel waardering voor de manier waarop zij werkt, maar zij zal het in deze ronde bij FC Groningen niet worden."

Jans vindt een goede balans tussen een hoofdtrainer en de eveneens nieuw aan te stellen assistent belangrijk. "Als de een jong en onervaren is, mag de ander wel wat ouder en meer door de wol geverfd zijn. Ik vind dat PEC Zwolle het bijvoorbeeld heel goed heeft gedaan met Dwight Lodeweges als assistent van John van 't Schip."