Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Jans: "veel eisen aan trainer"

Nu deze week bekend is geworden dat FC Groningen en Ernest Faber in de zomer uit elkaar gaan, weet technisch manager Ron Jans wat hem te doen staat: een nieuwe trainer vinden voor de club. Jans weet ongeveer al wat voor kandidaat hij zoekt. 

"We hebben nogal wat eisen", zegt hij in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Het komt er op neer dat hij heel goed moet passen bij het voetbal dat we willen spelen. Er moet heel veel energie in het spel zitten met vooral passes naar voren in plaats van breed en terug."

"De nieuwe trainer moet jonge spelers een kans durven geven en openstaan voor verandering. Dat laatste is niet leeftijdsgebonden, want ik ben zelf op mijn 59ste ook nog hartstikke leergierig en pas van baan veranderd."

Is het in Groningen tijd voor een zogenaamde laptoptrainer? "Als dat moderne woord synoniem is voor trainers die bezig zijn met vernieuwing, dan past dat wel in het plaatje. De wereld verandert heel snel en daar willen wij in mee."

"De trainer hoeft niet te vernieuwen om om het vernieuwen, maar hij moet wel alles wat tot onze beschikking staat willen gebruiken om beter te worden. We zoeken iemand die zichzelf wil ontwikkelen."