Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Katwijk-trainer Schreuder naar MLS

Een droomtransfer voor Dick Schreuder, broer van Ajax-assistent Alfred Schreuder. De trainer verlaat de amateurs van VV Katwijk voor het Amerikaanse Philadelphia Unions, waar hij assistent-trainer wordt. Earnest Stewart, bekend van onder andere AZ, haalde hem naar de club.

"Het kwam vrij plotseling allemaal, maar ik heb altijd de ambitie gehad om hogerop te gaan", zegt Schreuder, die met Katwijk bovenaan stond in de Tweede Divisie, tegen Voetbal in de Bollenstreek. "In het verleden zijn er ook wel aanbiedingen geweest, maar dat vond ik vaak geen goede stap."

"Zaterdagavond na de wedstrijd tegen Achilles ’29 ging het balletje wel rollen, toen Ernie Stewart (technisch directeur van Philadelphia Unions, red.) belde. Die kende mij nog uit zijn AZ-periode, toen Jong AZ kampioen werd van de Tweede Divisie. Uit alles bleek dat hij alles had gevolgd. Hij wist alles. En tja, zo'n kans kon ik niet laten liggen. Ik kan je zeggen dat ik die nacht weinig uurtjes heb geslapen."

Schreuder tekent voor twee seizoenen bij de Amerikaanse club, waar hij de rechterhand wordt van hoofdtrainer Jim Curtin. "Ik sta dus tot 1 januari 2020 onder contract. Ik zal daar een beetje dezelfde rol gaan vervullen als mijn broer op dit moment heeft bij Ajax met Erik ten Hag. Hij is daar assistent, maar in feite beslissen ze samen. Zij willen eigenlijk dat ik het pressievoetbal, wat ik met Katwijk speelde, ook daar ga toepassen. Dus daar is de komende weken de tijd voor. Het seizoen begint dus in maart en duurt tot eind november. Dat wordt dus geen zomervakantie voor mij."