Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Cocu kan record pakken

Wanneer PSV zaterdag wint van PEC Zwolle, is dat de 21e thuiszege op rij voor de Eindhovenaren. Het zou een evenaring van het clubrecord uit 1987 zijn. Destijds won PSV onder Guus Hiddink 21 thuiswedstrijden op rij. 

"Ik ben niet zo van de statistieken", reageert Cocu tegenover Voetbal International op de recordjacht. "Maar de 21e thuiszege op rij is natuurlijk een mooie prestatie als dat lukt. De manier waarop we thuis spelen is aanvallend en die intentie zal niet veranderen." Tussen oktober 1986 en december 1987 won PSV 21 wedstrijden op rij in het Philips Stadion. 

"Hoe het komt dat we nu thuis makkelijker winnen dan vorig seizoen? Het is niet zo dat tegenstanders zich anders opstellen. Als ze naar ons toe komen, maken ze nog altijd de ruimtes klein. We hebben dit seizoen wel een betere manier gevonden om te variëren tegen deze ploegen. En we hebben vertrouwen, dat krijgen we ook van het publiek, dat voelt de ploeg. We hebben drie uitwedstrijden gehad, die waren pittig om mee te beginnen. Het is heerlijk om weer voor een vol Philips Stadion te spelen", aldus Cocu.