Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Koeman heeft staf rond

Ronald Koeman heeft de invulling van zijn technische staf rond. De nieuwe bondscoach, die ergens volgende week wordt gepresenteerd, sprak vrijdag in het Hilton Hotel in Amsterdam met een delegatie van de KNVB, meldt het Algemeen Dagblad.

Patrick Lodewijks gaat fungeren als keeperstrainer van het Nederlands elftal. Hij werkte eerder met Koeman samen bij Feyenoord en Southampton. Door die wens van de beoogde keuzeheer moet de bond waarschijnlijk eerder afscheid nemen van Frans Hoek, die officieel een contract tot de zomer heeft in Zeist.

Kees van Wonderen is de beoogde rechterhand van Koeman bij Oranje. De voormalig verdediger van Feyenoord heeft momenteel het Nederlands elftal onder 17 jaar onder zijn hoede. Hij is nog in gesprek over de precieze invulling van zijn rol, want Van Wonderen heeft nog belangrijke kwalificatiewedstrijden voor de boeg met zijn team.

Tot slot neemt Koeman ook Jan Kluitenberg mee. De fysieke trainer werkte in het kielzog van de coach onder meer bij Benfica, Vitesse, AZ, Feyenoord, Southampton en Everton. Eerder werd al duidelijk dat Nico-Jan Hoogma technisch-directeur/directeur topsport wordt en Aloys Wijnker aan de slag gaat als hoofd voetbalontwikkeling.

Koeman tekent volgende week een contract voor twee jaar, met een optie voor nog eens twee jaar.