Winkelmand
Niets geplaatst.
  Totaal prijs: € 0.00
HOMEOVER ONSNIEUWSSHOPCURSUSSENNIEUWSBRIEFCONTACT
Padt: "veruit lastigste seizoen"

Sergio Padt beleeft een moeizaam seizoen met FC Groningen. De doelman zag hoe Lars Veldwijk uit de selectie werd gezet, nadat hij geweigerd zou hebben om in te vallen tegen ADO Den Haag.

Dat was niet het eerste incident bij Groningen. Eerder raakten Mimoun Mahi en Oussama Idrissi in opspraak, de supporters zijn kritisch en veel stoeltjes blijven leeg in het stadion. Ook sportief gaat het met de dertiende plek niet voor de wind. "Ik ben voor het tweede jaar aanvoerder. Vorig jaar kwamen we laat op de plek waar we wilden staan, maar dit jaar is het nog een stuk moeilijker", laat Padt weten in gesprek met de NOS.

"We staan ver verwijderd van de play-offs en ook met al die dingen eromheen is dit mijn lastigste seizoen bij Groningen", vervolgt de 27-jarige sluitpost. Als aanvoerder loopt hij niet weg voor zijn verantwoordelijkheden. Na het duel met ADO stond hij de fans te woord. "Daar sta je liever als je een feestje te vieren hebt. Dit zijn andere momenten, maar daar moet je als aanvoerder en als speler mee om weten te gaan. We moeten vooral positief naar elkaar blijven."

Ook de na dit seizoen vertrekkende trainer Ernest Faber wil ondanks alles positief blijven. "Het is constant dynamisch. Je bent de beste als je wint, de slechtste als je verliest. Er is geen middenweg. Ik ben positief ingesteld, dit zijn leerzame momenten. We moeten hier samen uitkomen."